Kuka ihmeen Väinö?

Väinö on Everstinkadun päiväkodin Siili- ryhmän maskotti, jonka löysimme 2004 ollessamme metsäretkellä lasten kanssa. Väinön mukana oli kirje, jossa sanottiin: "Löytäjälle! Minun nimeni on Väinö. Minulla ei ole omaa kotia. Toivon että ne ihmiset jotka minut löytävät, ottaisivat minut mukaansa ja antaisivat minulle oman kodin lämpöä, turvallista syliä ja hellää hoitoa. Terveisin: Väinö."

Me otimme Väinön mukaamme päiväkotiin ja siitä lähtien Väinö on asunut luonamme Siileissä. Viikot se nukkuu omassa korissaan, mutta perjantaisin herätämme sen laulamalla sille: " Väinö-kulta, Väinö-kulta, herää jo, herää jo, vierailulle lähde, vierailulle lähde _____ luo, ____ luo." 

Maanantaisin odottelemme Väinöä takaisin päiväkotiin ja luemme sitten Väinön päiväkirjasta mitä se milloinkin on puuhaillut. Lasten vanhemmat ovat liimanneet Väinön päiväkirjoihin myös valokuvia muistoiksi yhteisistä hetkistä, ihastelemme niitä paljon päiväkodissa. Kesäksi Väinö lähtee metsään tapaamaan ystäviään, ja syksyllä haemme sen takaisin päiväkotiin, Siili-ryhmään. Väinön virallista syntymäpäivää ei kukaan tiedä, mutta nimipäiviään se viettää 17. helmikuuta.